Christmas DIY | Gingerbread Man ❄️
Ingrediencie:
75g
hnedého cukru
2
lyžice medu
1
lyžica Melasy
1
lyžica vody
1
lyžička mletej škorice
1
lyžička mletého zázvoru
95g
masla
1/2
lyžičky sódy bikarbóny
225g
(preosiatej) hladkej múky, plus trošku viac (na posypanie dosky)
1
tuba bieleho cukrového zdobenia...
...alebo
do toho môžte ísť bláznivo a použiť veľa rôznych farieb a ozdôbok
Postup:
Ako
prvé nasypte do hrnčeka hnedý cukor, med, Melasu, vodu, škoricu aj zázvor a
zaptnite sporák na stredný stupeň. Poriadne premiešajte. Rýchlo vám vznikne
čierna tuhá zmes, do ktorej už len pridajte nakrájané kocky masla a znovu
premiešajte aby sa v nej maslo roztopilo. Keď sa tak stane primiešajte aj sódu
bikarbónu a zoberte hrnček preč zo sporáka. Do tejto zmesy už len postupne
nasypte preosiatu múku a miešajte. Má vám vzniknút veeeľmi husté cesto. Ak sa
tak nestane pridajte jej ešte trochu viac! :) Keď s ním budete spokojní
nechajte ho aspoň 30min. vychladúť. Hneď potom posypte dosku a vyvaľkajte si
cesto na približne 3mm. Určite ho nerobte tenšie. Ďalej si zapnite trúbu na
180°C. Vykrojené medovníčky poukladajte na plech, na ktorý si dopredu
pripravíte papier na pečenie. Medovnícky pečieme 10-15min. Hotové budú vtedy,
keď sa ich budete môcť dotknúť zvrchu a budú už pevné. Nepotlačte ich ale
príliš silno aby ste si ich nezničili! :) Nechajte ich vychladnúť na pár minút
a pustite sa do ozdobovania (to je moja najobľúbenejšia časť). TADÁÁ! Ice Ice
Baby! Medovníčky sú hotové! Užite si ich! ❤
XoXo
Geguska
Komentáre
Zverejnenie komentára