Homemade special oreos.

Ahoojte!

Tak tento recept som našla na YouTube a je naozaj zázračný! Úplne každý kto ho ochutnal ho chválil a pýtal si recept. Keď som ho priniesla do školy všetci spolužiaci boli v siedmom nebi a ešte dodnes na neho spomínajú :). Tak ak chcete aj vy urobiť niekomu radosť alebo pripraviť nejakú dobrotu na oslavu toto je ten správny recept. Su to vlastne upragtnute oreo keksiky ktoré sa dokonca ani nemusia piecť!!! Veľa ľudí...a medzi nich patrím aj...radi papáju ešte počas prípravy surové cesto no a tieto kaláčiky sú presne z neho vyrobené. Ale nemusíte sa báť! Nepridáva sa žiadne surové vajíčko ktoré by Vám mohlo uškodiť ale aj tak nič týmto oreos chýbať nebude. 

Čo budeme potrebovať:
250g maslo
1 lyžička soľ
3/4 hrnčeka biely cukor
3/4 hrnčeka hnedý cukor
1/4 jablkového pyré (to je namiesto vajíčka)
1/8 lyžičky muškátový oriešok
2 hrnčeky hladká múka
2 lyžičky vanil. extrakt
1 a 1/2 hrnčeka čokoládových kúskov

470g oreos (možno aj viac)
1 hrnček roztopenej čokolády (alebo čoko polevy)
+ sprinkles navrch ako ozdoba :)

Postup:
Ako prvé si vo väčšej misky zmiešame maslo (je dôležité aby bolo izbovej teploty), soľ, aj hnedý aj biely cukor, jablkové pyré, muškátový oriešok, vanilkový extrakt. Môžte toto všetko premiešať ručným mixérom ale úplne stačí ak to poriadne zamiešate rokou. Miešajte dovtedy kým sa všetky ingrediencie neprepoja úplne. Potom postupne prisypávajte múku a miešajte až kým Vám nevznikne tuhé cesto. Ako posledné už len prisypte čokoládové kúsky (ja som si nasekala nadrobno čokoládu ale ešte lepšie je ak si kúpite chocolate chips napr. v lidli) a jemne ich premiešajte s cestom.

Ako ďalší krok si musíme rozdeliť všetko oreos. Dávajte veľký pozor aby sa vám nezlomili! Preto je najlepšie ak si ich rozdelíte nožíkom...budete mať istotu že zostanú celé :). Potom medzi ne dáme cesto ktoré sme si urobili a jemne zarovnáme prstami po okrajoch.

Roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Keď už bude celá tekutá prelejeme ju do hlbokej ale nie veľmi veľkej misky a chvíľu počkáme nech nie je veľmi horúca. Naše pripravené oreos po jednom vhodíme do misky a pomocou vidličiek otáčame koláčik až kým nie je celý obalený čokoládkou.

Ako posledné pomocou vidličiek oreo opatrne vyberieme z čokolády a položíme na papier na pečenie (ten si dopredu rozložte na tanier alebo na väčšiu rovnú dosku ktorá sa Vám zmestí do mrazničky). Na záver kým je ešte čokoláda tekutá môžte mňamky oreos ozdobiť! Vložte do mrazničky aspoň na 10 minút a vualaa special oreos sú hotové....







Dobrú chuť!


X❤️X❤️
Geguska

Komentáre

Obľúbené príspevky