Jamie Oliver Pancakes || RECIPE

  •  porcie: 9 veľkých palaciniek
  •  čas prípravy: 5min
  •  čas "nad panvicou": 10min

Budete potrebovať:

6 veľkých vajíčok
230g hladkej múky
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
280ml mlieka
2 štipky soli

    Postup:

    Oddeľte bielka od žĺtkov a umiestnite ich do oddelených misiek. Rozšľahajte bielky so soľou, až kým nevznikne tuhý ´špic´ (ak použijete ručný mixér ušetríte si čas aj ruky). V druhej miske, preosejte múku do žĺtkov, pridajte prášok do pečiva a mlieko. Šľahajte to spolu, kým sa dobre všetko premieša. 
    Vmiešajte  zmes vaječných bielok do tejto misy, ale dajte pozor, aby ste nestratili príliš veľa vzduchu, aby cesto zostane nadýchané. Použite naberačka a zmes po častiach nalievajte na non-stick panvicu pri strednej až nízkej teplote (ak bude stupeň príliš vysoký, palacinky sa nebudú správne opekať po celú dobu ale môžu v niektorých miestach prihorieť). 
    Nemusíte používať maslo alebo olej, len sa uistite, že vaša panvica je k palacinkám priateľská, a nič sa neprichytí. Po niekoľkých minútach, keď si všimnete malé bubliny praskajúce na povrch, je čas na otočenie palacinky. 

    Použite plastovú stierku a uistite sa, že palacinka sa uvoľnila z panvice pred obrátením. Mali by byť zlatej farby. Umiestnite ich na tanier. Tu prichádza čas pre vašu kreativitu s náplňou a polevou!

    náročnosť: Easy Peasy

    XoXo
    Geguska

    Komentáre

    Obľúbené príspevky